Kesäkuun tapahtumia

Facebooktwittermail

AVOIMET KYLÄT -TAPAHTUMA KYLÄTALOLLA

 

La 10.6. klo 10 – 12 avoimet ovet kylätalolla, kahvio avoinna. Avoimet Kylät on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Meidän kylätalolla on tuolloin ohjelmassa mm. itsenäisyyden kuusen istutus, martat paistavat piirakoita, klo 12 Raakel Hirvosen toimittama Antti Hirvosen suvusta ja elämästä Liperissä kertovan kirjan esittely (kirjaa voi ostaa tilaisuuden jälkeen), kahvitarjoilu.LUONNONKUKKIEN PÄIVÄN RETKI
JA SAUNAVASTAN TEKO

 

La 17.6. klo 10 – 13 lähdemme tutustumaan kyläpolun kasvillisuuteen oppaan johdolla. Lähtö kylätalon pihasta. Halutessasi voit ottaa mukaan kasvion ja kynän. Polku voi olla paikoin kostea. Kukkaretken jälkeen on mahdollisuus tehdä oikeaoppisesti saunavasta kylätalon pihassa. Kahvio palvelee. Mahdollisuus paistella omia makkaroita retken jälkeen.

Yhteispohjoismaisen Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen mahdollisimman monelle. Luonnonkukkien päivän retkiä järjestetään eri paikkakunnilla vuosittain ennen juhannusta. Tänä vuonna Luonnonkukkien päivä juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja on osa Luonnon päiviä. Vuosina 2016 ja 2017 Luonnonkukkien päivän suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö