HAITTALAJITALKOOINFO 7.6. KLO 18

Facebooktwittermail

Haittalajitalkooinfo ma 7.6.2021 klo 18 PuroMatti-kylätalolla

Haluatko tehdä konkreettisia toimia yhteisen ympäristömme hyväksi? Tule talkoilemaan kylämme haittalajeja vastaan. Yhdessä talkoilu on kivaa ja se on myös hyvää luontoliikuntaa.

Kylällämme on huolestuttavasti päässyt omaan kotoperäiseen luontoomme kuulumattomat, jättipalsami ja komealupiini, leviämään ja ne vievät tilaa alkuperäiseltä kasvillisuudelta heikentäen kasvilajiston monimuotoisuutta. Nämä lajit on säädetty haitalliseksi vieraslajiksi, joten niitä ei saisi päästää ympäristöön.  Jokaisen tontin omistajan olisi siis lain mukaan poistettava laji alueeltaan.

Kyläyhdistyksemme käynnistää yhdessä hanketoimijoiden kanssa haittalajienpoistotalkoita kesän ja syksyn 2021 aikana ja seuraavina kausina. Tule talkooinfoon kuuntelemaan, mitä toimia itse tontin omistajana voit tehdä ja miten voit osallistua talkoisiin. Talkoolaiseksi voit myös ilmoittautua etukäteen kyläyhdistyksen Katjalle.

Talkooinfossa mukana
Hanna Araja-Matilainen,
Yhdessä vieraskasvitorjuntaan –jättipalsami /  Maaseudun Sivistysliitto

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Katja Kinnunen, 040 547 6649

Avaa tästä talkooinfon mainos pdf-muodossa: Haittalajitalkooinfo 7.6.