TARINANKERRONTAILTA 6.10.

Facebooktwittermail

SATA TARINAA LIPERISTÄ – LIPERI-SEURAN TARINAILLAT

Mattisenlahden tarinaillat alkavat ke 6.10. klo 18.00 PuroMatti-kylätalolla.

Liperi-Seuralla on meneillään Leader-projekti, jonka puitteissa kerätään tarinoita kyliltä.
Tarkoitus on kahtalainen. Ensinnäkin tarinat tallennetaan historiallisessa mielessä, ja ne ovat aikanaan luettavissa Liperi-Seuran kotisivuilla. Kaipaamme eläviä tarinoita elämästä kylillä, henkilöhistorioita, muistoja tapahtumista, elinkeinoista ja kaikesta siitä, mikä liittyi kylien elämään. Tarinat voivat olla myös tästä päivästä, jolloin niitä voi lukea tässä mielessä: ”kuinka elämä onkaan muuttunut”.

Historian tallentamisen ohella etsimme matkailuun liittyvä kohteita, jotka julkaistaan matkailijoille tarkoitetussa karttapalvelussa. Kartalla näkyviä reittejä seuraamalla matkailijat voivat löytää tutustumiskohteita Liperin alueelta. Reitin pisteet voivat olla hyvin yksityiskohtaisiakin, ajatellaan vaikkapa pyöräilijää, joka reitin varrelta voi löytää talon, lammen, mäkikumpareen tai vastaavan kohteen, johon liittyy paikallinen tarina. Siis eläviä tarinoita ihmisistä ja elämästä kerrottuna toisille ihmisille.

Paikalliset yrittäjät voivat kertoa oman tarinansa, ja tuoda tarinan kautta kartalle oman yrityksensä. Se voi olla esim. majoituspalveluja, käsitöitä, elintarvikkeita tai vastaavaa. Karttapalvelu tarjoaa ilmaisen keinon tuoda esille sellaisia palveluja, joita matkailijoille on paikkakunnalla tarjolla. Ja kun se julkaistaan internetissä, niin yritysten nimet saavat lisää tunnettavuutta hakukoneiden kautta.

Mattisenlahden ensimmäinen tarinankerrontailta pidetään ke 6.10.2021 klo 18.00 Mattisenlahden PuroMatti-kylätalolla. Tervetuloa kertomaan oma tarinasi ja samalla oman kyläsi tarina.

Lisätietoja:
Liperi-Seura, Pentti Kuokkanen, 045 131 5156 tai pentti.kuokkanen@pp.inet.fi

Mattisenlahti-Puromäki kyläyhdistys ry, Katja Kinnunen, 040 547 6649, voimakammari@gmail.com

Mainoksen pdf-versio: Sata tarinaa Liperistä -tarinaillat